WordPress Webdesign

Verdens beste program for webpublisering

WordPress er en brukervennlig programvare alle kan benytte for design av websider. Programmet er alltid tilgjengelig, det har god ytelse og er sikkert.

Det er enkelt å skape vakre design, programmet inneholder kraftige funksjoner og du friheten til å designe hva du vil ha. WordPress er både gratis og ubetalelig på en og samme tid.

Enkelt og forutsigbart

De grunnleggende funksjonene i WordPress er enkle og forutsigbare, slik at det er relativt raskt å komme i gang, selv for nybegynnere. Man trenger ikke kunnskaper om html, php og/eller Java for å lage spektakulære websider.

WordPress tilbyr også kraftige og avanserte funksjoner for visning av bilder, som Lightbox-gallerier og/eller bildekaruseller. Disse er spesielt godt egnet for visning av små elementer, eksempelvis kundelogoer.

WordPress har eksistert siden 2003, og benyttes i dag av i overkant av 60 millioner bedrifter, organisasjoner og privatpersoner. Jeg tror man trygt kan si at dette er verdens mest populære publiseringsverktøy.

Raskt å lære

I motsetning til endel andre webpubliseringsprogrammer, trenger man ikke kjennskap til HTML, Java, PhP m.v. for å lage websider i WordPress.  Det er derfor raskt å lære, og stadig flere våger å kaste seg på webdesign.

Temaer

Det finnes utallige kostnadsfrie temaer (design) å velge mellom, som deretter tilpasses bedriftens egen design. Det tar i underkant av et minutt å installere/aktivere et tema, slik at sidelayouten kan vises online.

Om man ikke er fornøyd, kan man gjøre endringer – eksempelvis på skrifttype, bakgrunnsfarger, menyene (hovedmeny/submeny) og masse annet.

Man bør bruke litt tid på å finne et tema som kan benyttes som utgangspunkt for bedriftens webside.

Menyer

WordPress tilbyr eget valg for menysystemet slik at det blir svært enkelt å designe. Man legger til de sidene som ønskes i hovedmenyen, drar dem til ønsket posisjon, og sider som skal være undermeny plasseres rett under hovedpunktet de skal tilhøre, deretter litt til høyre, så er det på plass. Fantastisk enkelt. Når man er fornøyd, klikker man på lagre, og siden publiseres.

Sidebyggere (Page builders)

WordPress er et populært  program verden over. Derfor er utallige bedrifter og/eller personer fulltids beskjeftiget med å lage plugins for WordPress. De fleste av disse koster ikke noe. Enkelte har en PRO-versjon som koster ca. 400 kr, men det finnes alltid en gratis versjon som kan lastes ned og testes ut før man bestemmer seg om man ønsker å kjøpe pro-versjonen. I mange tilfeller vil man heller ikke ha behov for PRO-versjonen.

Elementor Page Builder (sidebygger)

Den beste, og mest funksjonelle sidebyggeren jeg har arbeidet med, er utvilsomt Elementor. Den er enkel å lære, man får tilgang til en rekke widgets (moduler) som tekstbokser, bildebokser, Light-box-galleri, Bilde-karuseller, og masse mer.

Det mest fantastiske med Elementor er alle malsidene som kan lastes ned med et tastetrykk, og som danner grunnlaget for websidens utseende. Disse sidene er redigerbare, man legger inn bedriftens egen logo, fargekoder, bilder og tekst. Når siden er ferdig, kan man lage sin egen malside som benyttes som basis for andre sider som skal være med på websiden. En simpelthen fabelaktig sidebygger.

Comments are closed.