Annen bildebehandling

gode bilder selger bedre

Tjenestetilbud bildebehandling

Selskapet benytter Adobe Photoshop, som utvilsomt er verdens beste program for bildebehandling. Photoshop har alltid vært industristandarden for redigering av bilder. Mulighetene er utallige, det er bare fantasien som setter begrensninger.

Bilder benyttes i all markedsføring, som annonser, brosjyrer, på websider, i PowerPoint-presentasjoner m.m.

Erfaringsmessig vet jeg at de aller fleste kunder har behov for bistand i å ferdigstille / klargjøre bilder for trykk / web. Det kan være element som må fjernes, støv og riper som må bort, bilder må beskjæres/tilpasses og mye mer.

Ved hjelp av før/etter-eksempler, ønsker jeg å visualisere noen få eksempler på hva som kan gjøres for å forbedre eller endre bilder.

Eksempler

Fjerne skjemmende elementer

Man kan benytte mange teknikker for å fjerne stygge flekker på et bilde. I eksempelet er den røde, skjemmende flekken på eplet – samt den brune flekken på bladet – fjernet.

I tillegg har bildet til høyre fått litt mer kontrast og fargemetning.

Få en vannrett horisont

Når man fotograferer opplever man ofte at horisonten ikke blir vannrett. Det er fort gjort å fikse dette i Photoshop. 

Dersom bilder er tatt innendørs, er det viktig å påse at hjørnene på veggen er vertikale (loddrette).

Justere lys / skygge og fargemetning

I eksempelet til høyre har lys/skygge-nivåene blitt justert en smule slik at bildet blir klarere. Det er viktig å ikke overdrive disse teknikkene, da det vil føre til at mørke områder gror igjen, og detaljer forsvinner.

Fargene i bildet har også fått ørlite mer metning i bildet til høyre.

Endre fargene i deler av bildet

Det er fullt mulig å endre fargene i deler av bildet uten at resten av bildet blir påvirket.

Lage et collage av flere bilder

Ved å maskere ut et område i bildet, kan et annet bilde kopieres inn i markeringen, slik at morsomme effekter oppnås. 

Bilde i øverste rad til venstre er et utsnitt av Michelangelos berømte verk Skapelsen av Adam (La Creazione di Adamo), som preger deler av takhvelvet ti det Sixtinske Kapell i Vatikanet. – Jeg håper på tilgivelse fra Paven for at jeg har tatt meg friheten å forene middelalderen med nyere tid. 🙂

Bildet til høyre er et utsnitt av mesterverket, laget i mosaikk og selges som souvenir ved det Sixtinske Kapell.

På bildet til venstre (nederste rad) er tastaturet 100% tett, mens gjennomsiktigheten er tatt litt ned på bildet til høyre, slik at mosaikken synes.

Restaurere gamle og ødelagte bilder

Bildet til venstre er et gammelt bilde av min oldemor som jeg fikk tilsendt med spørsmål om å fikse det. Bildet var ødelagt, det var revnet i kantene og brettet på midten i tillegg til at det var svært lite i format slik at det ikke inneholdt tilstrekkelig mange piksler for å gi et bra resultat.

Bildet til høyre viser sluttresultatet. I dette tilfellet er det langt fra perfekt, men man kan dessverre ikke lage gull av gråstein.

Resultatet ble i alle fall såpass bra at det kunne printes ut og settes i en liten ramme.

Fjerne personer fra et bilde

Det er flere måter å redigere bilder på. Man kan fristille den personen man ønsker å beholde, for så å plassere ham på en annen bakgrunn.

Dersom man ønsker å beholde opprinnelige miljø (bakgrunn), kan man enkelt fjerne andre fra bildet.

Legge farge på gråtonebilder

Bilde nr. 1 er originalen. På bilde nr. 2 er det lagt til litt mer kontrast, og lys/skygge er også justert en smule, noe som resulterer i at bildet ikke lenger har et sløret utseende. 

I tillegg har hun fått litt rødt på leppene, samt blåfarge på øynene.

På bilde nr 3 og 4 er det lagt på duotone, hhv. blå og brun.

Bilder påvirker våre følelser

22. juli 2011 er en dag ingen av oss glemmer. Med sjokk og vantro fikk vi presentert de mest grufulle nyheter om tragedien som hadde skjedd i Oslo og på Utøya.

Når vi blir utsatt for sterke inntrykk, har vi forskjellig måte å reagere på. Kunstnere bearbeider sine følelser ved å gripe fatt i lerret og pensel, forfattere kaster seg over tastaturet – og personlig reagerte jeg med å lage bilder i Photoshop, som deretter ble benyttet som profilbilder på facebook.

Tekst på bilder

Tekst på bilder blir benyttet i stadig større grad; nettannonser, på facebook, etc.

Ikke alle fonttyper like godt. Tekst som lagres i bildet, blir  rastrert (omgjort til piksler). Enkelte fonttyper kan derfor bli hakkete og vanskelige å lese. – Som regel går det bra, bare man er obs. på problemet og velger en lesbar font.

Opplæring i Photoshop

Sissels Grafiske holder ikke lenger åpne kurs, kun bedriftsinterne kurs – enten i bedriftens lokaler, eller hos Sissels Grafiske (max 2 personer).

Sissels Grafiske har lang erfaring i opplæring av Adobes grafiske programmer, og har hovedsakelig undervist personer som arbeider i bedrifters markedsavdeling, samt ved en rekke høyskoler.

Rediger bildene på halve tiden med Photoshop

Teknologien gjør det omtrent umulig å si hvilke bilder som beskriver virkeligheten og hvilke som har blitt “pyntet på”. Med det riktige utstyret kan man manipulere nærmest hva som helst. Photoshop er derfor et verktøy som kan bidra både til gleder og soger. Det er viktig at man har et solid etisk grunnlag som utgangspunkt når man bruker programmer for redigering/manipulering av bilder.

Adobe Photoshop er verdens markedsledende program for bildebehandling. Justeringspanelene bidrar til at Photoshop er enkelt å arbeide med, og gir en  intuitiv brukeropplevelse.

Informasjon om Photoshop-kurset

Bitmap-bilder (også kjent som rasterbilder) er laget av piksler i et rutenett. Piksler er bildeelementer, bittesmå prikker av individuelle farge som utgjør det du ser på skjermen. Alle disse små prikkene av farge kommer sammen for å danne de bildene du ser. De fleste dataskjermer viser ca 70 til 100 piksler per tomme – det faktiske antallet er avhengig av skjermen og skjerminnstillinger.

«Pixel» er forkortelse for «Picture Element», som utgjør bildene på skjermer. Vi snakker om høyoppløselige bilder (for trykk) der antall piksler pr kvadrattomme (dpi) er 300×300, og lavoppløselige bilder for nett og skjerm der antall piksler pr kvadrattomme (DPI) er 72×72.

dypetse.no Photoshop_landscape_01

ARBEIDSMILJØET / WORKSPACESGENERELT OM BILDERMARKERINGSTEKNIKKER
Standard / egendefinertOppløsning
( Trykk – Web)
Markeringsverktøyene (alle)
Verktøypalett (gjennomgang)Filtype (EPS, TIF, JPEG, GIF, PSDHurtigmaske og Lagmaske
Maskepanelet
(Mask Panel
Farger – RGB, CMYK, pantoneRefine Edges

JUSTERINGSLAGBANERPHOTOSHOP FOR WEB
Curves, lys/kontrast, farge/metning,
levels og mye mer
Hvordan lage en bane? (penneverktøyene)
JPG, GIF og PNG-formatet
Justeringspanelet (Adjustment Panel)Lagre banenLagre for web-funksjonen
Bruke friskjærte bilder i andre programTransparens, matte, filstørrelse m.m.

Antall dager2 dager a 6 timer, kl. 09-15
FormålKurset gir en grundig gjennomgang slik at kursdeltaker får
omfattende kunnskap om profesjonell bildebehandling
PrisNOK 7.500 pr deltaker.
Utfyllende kursmanual og oppgavefiler er inkludert i prisen

Ta kontakt om du ønsker bistand til å redigere bilder